Vælg en side

WordPress er det vi kalder et CMS (Content management System). WordPress har været Markets dominerende i meget lang tid, og vil sikkert også forblive det i fremtiden. Brugerbasen til WordPress er nemlig enorm, 26% af alle hjemmesider på internettet bruger WordPress. Hvis du endda skal lave en hjemmeside er det sandsynligvis også en god ide at starte med en WordPress hjemmeside, ikke fordi det er nemt, men det er nemmere end ingenting at have. WordPress hjemmesider kan være komplicerede nok at bygge men når de så er bygget er det nemmere for en person uden meget kendskab til programmering at rette i siden, via. Admin siden.
Når du først starter ud med WordPress skal du vælge et tema. Det er svært at vælge det rigtige tema og nogle koster penge. Hvis du slet ingen HTML og CSS-erfaring har er det bedst at installere et avanceret tema der indeholder alle de elementer du skal bruge, dette kan koste mange penge. Der er to måder at få en WordPress hjemmeside på. Den første og nemmeste er “WordPress.com” her kan du købe en side og navn men mulighederne for redigering af siden er begrænsede. Hvis du skal have en mere avanceret side ligesom dem vi laver her hos VisuelGrafik skal du bruge “wordpress.org”, som er komplet gratis og open source. Til gengæld kræver det at man hoster et webdomæne, på et webhotel.

Læs vores blogindlæg om webhotels her!

Det er ikke særligt svært at sætte op og de fleste webhoteller har det man kalder et “one-click” installer, som hjælper med at installere WordPress nemt og hurtigt.