Vælg en side

Har du nogensinde købt noget på internettet? Undret dig over hvorfor man skal læse en masse regler? Disse regler er vigtige og hjælper med at holde ro og orden på internettet.

Hvis du som hjemmeside ejer skal opbevare informationer om kunder kan det være en rigtig god ide at oplyse kunderne om til hvilket omfang deres data vil blive brugt. Du sidder sikkert lige nu og tænker, information om hvad dog? Jov, nu skal du hører. Er det sandsynligt at du på din hjemmeside har lyst til at have et “kontaktfelt” hvor brugere kan skrive til dig? Eller kunne det tænkes at du som hjemmeside ejer gerne vil indsamle e-mails til nyhedsbrevslister så du kan sende dine kunder e-mails når der sker noget nyt på din hjemmeside?

I disse to tilfælde kommer du til at indsamle personfølsomt data. Lige til at starte kan det se meget ufarligt ud. Men hvad sker der den dag du har 150 e-mails på din E-mailing liste, og du får et data breach? Du har nu videregivet 150 e-mail, navn måske endda telefonnummer. Disse kunder kan gå hen og blive rigtig sure måske endda melde dig til politiet. For at undgå dette opretter vi en Privacy Policy som beskriver hvilke rettigheder kunden har når de tilmelder sig et nyhedsbrev på din side. Vi kan f.eks. Oplyse dem at personfølsomt data kun vil blive opbevaret i 1-3 måneder på databasen hvorefter det vil blive slettet. Eller vi kan oplyse dem om at hvis hjemmesiden bliver hacket og vi har data breach at kunderne vil blive informeret om det inden for 3 dage, på f.eks. Hjemmesiden.