Nyeste blog indlæg her!

Her vil nye blog indlæg om forskellige design relaterede emner blive lagt op. VisuelGrafiks blog er et sted hvor man som firma eller privatperson kan finde information om relevante wordpress emner. Vores blog vil blive updateret løbende med nye indlæg.

WordPress – Hvad er wordpress?

WordPress er det vi kalder et CMS (Content management System). WordPress har været Markets dominerende i meget lang tid, og vil sikkert også forblive det i fremtiden. Brugerbasen til WordPress er nemlig enorm, 26% af alle hjemmesider på internettet bruger WordPress. Hvis du endda skal lave en hjemmeside er det sandsynligvis også en god ide at starte med en WordPress hjemmeside, ikke fordi det er nemt, men det er nemmere end ingenting at have. WordPress hjemmesider kan være komplicerede nok at bygge men når de så er bygget er det nemmere for en person uden meget kendskab til programmering at rette i siden, via. Admin siden.
Når du først starter ud med WordPress skal du vælge et tema. Det er svært at vælge det rigtige tema og nogle koster penge. Hvis du slet ingen HTML og CSS-erfaring har er det bedst at installere et avanceret tema der indeholder alle de elementer du skal bruge, dette kan koste mange penge. Der er to måder at få en WordPress hjemmeside på. Den første og nemmeste er “WordPress.com” her kan du købe en side og navn men mulighederne for redigering af siden er begrænsede. Hvis du skal have en mere avanceret side ligesom dem vi laver her hos VisuelGrafik skal du bruge “wordpress.org”, som er komplet gratis og open source. Til gengæld kræver det at man hoster et webdomæne, på et webhotel.

Læs vores blogindlæg om webhotels her!

Det er ikke særligt svært at sætte op og de fleste webhoteller har det man kalder et “one-click” installer, som hjælper med at installere WordPress nemt og hurtigt.

Posted by admin in Hjemmesider, 0 comments

Webhotel, hvilket skal man vælge?

Når man skal ud og finde et godt webhotel kan de være uoverskueligt. Når vi her hos VisuelGrafik anbefaler webhoteller tænker vi mest på værdi for pengene. For at kunne køre en hjemmeside behøver man ikke særlig meget serverplads derfor er de billigste services mange gange gode nok. For en startup privat eller lille virksomhed ville basic abonnementerne hos UnoEuro.com, one.com og Surftown.com være helt og aldeles nok. Men hvis der er tale om store virksomheder eller virksomheder der regner med at få en masse trafik vil rækkefølgen være omvendt. Nemlig: Surftown.com, one.com og så UnoEuro tilsidst. UnoEuro er klart den billigste fordi de tilbyder mindre serverplads end de andre 2. Alle 3 køre ofte kampanger så det er værd at tjekke flere ud for måske at kunne være heldig. Nogle gange får man et helt år til nedsat pris, man skal så bare tænke på at det året efter bliver dyre.

Disse 3 webhoteller giver alle gode priser på domæner, surftown er dyrest. Men ikke nok til at det gør en forskel i den lange ende. 

Posted by admin in Hjemmesider, 0 comments

Hvorfor er Privacy Policy vigtig?

Har du nogensinde købt noget på internettet? Undret dig over hvorfor man skal læse en masse regler? Disse regler er vigtige og hjælper med at holde ro og orden på internettet.

Hvis du som hjemmeside ejer skal opbevare informationer om kunder kan det være en rigtig god ide at oplyse kunderne om til hvilket omfang deres data vil blive brugt. Du sidder sikkert lige nu og tænker, information om hvad dog? Jov, nu skal du hører. Er det sandsynligt at du på din hjemmeside har lyst til at have et “kontaktfelt” hvor brugere kan skrive til dig? Eller kunne det tænkes at du som hjemmeside ejer gerne vil indsamle e-mails til nyhedsbrevslister så du kan sende dine kunder e-mails når der sker noget nyt på din hjemmeside?

I disse to tilfælde kommer du til at indsamle personfølsomt data. Lige til at starte kan det se meget ufarligt ud. Men hvad sker der den dag du har 150 e-mails på din E-mailing liste, og du får et data breach? Du har nu videregivet 150 e-mail, navn måske endda telefonnummer. Disse kunder kan gå hen og blive rigtig sure måske endda melde dig til politiet. For at undgå dette opretter vi en Privacy Policy som beskriver hvilke rettigheder kunden har når de tilmelder sig et nyhedsbrev på din side. Vi kan f.eks. Oplyse dem at personfølsomt data kun vil blive opbevaret i 1-3 måneder på databasen hvorefter det vil blive slettet. Eller vi kan oplyse dem om at hvis hjemmesiden bliver hacket og vi har data breach at kunderne vil blive informeret om det inden for 3 dage, på f.eks. Hjemmesiden.

Posted by admin in Hjemmesider, 0 comments

Hvad er SEO? Search Engine Optimization

Når søgemaskiner som google skal finde hjemmesider på internettet er det ikke lige så let som at taste søgeordet ind. Der går en masse tid og arbejde i at få sin hjemmeside til at rangere højest på google. Vi skal fra hjemmesiden have forudbestemt om søgemaskiner i første omgang overhovedet har tilladelse til at gennemgå hjemmesiden, dette kaldes “crawling”. Før at søgemaskiner som f.eks. google kan gøre dette skal brugere selv have været inde i googles søge konsol (google search console) og opgive hjemmesideadressen (URL). Herefter skal google bruge et “sitemap”, som uploades for at fortælle google hvilke sider der linker hvor. Først nu kan google crawle din hjemmeside.

Herefter er det vigtigt at du fra i hjemmesiden definere søgeord. Disse hjælper google med at finde det rigtige indhold. Når man søger på google kommer der kun sider op relateret til den indtastede søgning, sider der kommer op har nøje udvalgt hvilke søgeord der måtte skulle indgå for at få deres hjemmeside til at rangere højere på google index.

Tager vi f.eks. Udgangspunkt i en hjemmeside der sælger produktet “ninja opvaskemiddel” kan det være en god ide for siden at dette ord indgår mange gange i teksten. Opvaskemiddelshjemmesiden har sat sig for at når der bliver søgt på dette produkt skal de ligge i toppen. Hvis deres søgeord kun indgår 1 gang på hele hjemmesiden kan enhver sige sig selv at de ikke kommer til at rangere højest. Det er sikkert fordi at der er nogle andre virksomheder der allerede sælger produktet “ninja opvaskemiddel”. Tager vi nu og redigere i hjemmesiden så søgeordet kommer op over det hele i forskellige sammenhæng. Vupti nu rangere hjemmesiden pludselig højest på google når man søger ninja opvaskemiddel.

Det er derfor vigtigt at tænke over hvad søgeordet i din tekst være og sørge for at det ikke kun står i overskriften.

Posted by admin in Hjemmesider, 0 comments